Nieuwsbrief Februari 2020

Themabrief februari

Beste ouders,

Volgende week nemen we afscheid van het thema ‘winter’. We starten dan met een nieuwe thema ‘ziek zijn’. Iedereen is vast wel eens een keer ziek geweest, vaak zijn jonge kinderen ook nog een beetje bang voor een bezoekje aan de dokter. Wat gebeurt er als je ziek bent? Je hebt pijn, je bent moe en je hebt vaak geen zin om te spelen. Soms is het genoeg om even goed uit te rusten want een kusje van mama en papa is een geweldig medicijn!

Helaas is soms een bezoekje naar de dokter toch wel noodzakelijk. Dan is het fijn als je kind weet dat de dokter heel lief is en alleen maar wil dat je weer helemaal beter word!

Op de groep zal er een doktershoek gerealiseerd worden en daarbij kan de apothekershoek natuurlijk niet ontbreken. De kinderen zullen veel leren over allerlei medicijnen, dat je soms een ‘vies’ drankje nodig hebt om je weer beter te voelen en dat een goede hygiëne en gezond eten belangrijk is voor je weerstand.

Ook staan er weer leuke knutselopdrachten op het programma waarbij de kinderen veel hun eigen fantasie kunnen gebruiken! In de kring staat dit thema ook helemaal centraal. We leren leuke liedjes, lezen boekjes over ziek zijn en wat er allemaal bij hoort.

ziek

 

Wij hopen weer op een leerzame, maar vooral een leuk en gezellig thema!

Groetjes van de pedagogische medewerkers van Krabbeltje,

Ouaiba, Laila, Samya en Asma

Leave a Reply

Your email address will not be published.